English English StayInBelgrade +381 (0)64 203 77 27

Odgovori na vaša pitanja

Česta pitanja

Česta pitanja

Kako da dodjem do apartmana

Prilikom potvrde rezervacije biće Vam dostavljena detaljna mapa apartmana iz pravca iz kog dolazite putem E-pošte. Ukoliko dolazite avionom, autobusom, vozom, može vas dočekati naš vozač, pogledajte naše dodatne usluge.

Kako mogu ući u apartman?

U naše apartmane se ulazi posle 14 časova. U slučaju da je apartman prethodni dan prazan ili trenutni gosti odlaze ranije, moguće je ući i pre 14 časova. Svakako je najbolje da se o mogućnosti ranijeg ulaska raspitate dan pred boravak.

Ko će mi dati ključeve?

U većini slučajeva na adresi apartmana će Vas sačekati vlasnik koji će Vas uvesti u stan, potpisati ugovor, predati ključeve, izvršiti naplatu i pokazati mogućnosti apartmana.

Dolazim posle 20 časova. Šta onda?

U StayInBelgrade ste dobrodošli u bilo koje doba dana ili noći. Ulazak u apartmane je moguć od 0-24h s tim što se u periodu od 23:59 do 08 časova posebno tarifira (rani ili kasni dolazak pogledati u dodatnim uslugama).

Šta da radim sa ključevima kad dođe vreme odlaska?

Ključevi se predaju istoj osobi koja Vas je i smestila po zajedničkom obilasku i proveri stanja apartmana i naplate mini bara ukoliko je korišćen.

Da li je moguće da neko drugi preuzme ključeve umesto mene?

Moguće je ali bi ta osoba bila dužna i da potpiše ugovor i izvrši plaćanje umesto Vas. Po Vašem dolasku neophodno je izvršiti Vašu evidenciju

Plaćanja

Šta sve cena boravka obuhvata?

Cena boravka obuhvata:

boravak u apartmanu
 čišćenje (pre i posle vašeg boravka kao i jednom nedeljno ukoliko je boravak duži od 7 dana. Postoji mogućnost dnevnog održavanja ali se posebno tarifira. Pogledajte u dodatnim uslugama.
infostan (režijski troškovi)
 telefon u lokalu
 internet i kablovsku TV

Kada i kome plaćam?

Plaćanje se vrši prilikom preuzimanja ključeva osobi koja Vam preda ključeve i koja sa Vama potpiše ugovor.

Mogu li platiti u evrima ili nekoj drugoj stranoj valuti?

Plaćanje je moguće izvršiti u evrima ili dinarima.

Mogu li platiti karticom ili čekovima?

Plaćanje je moguće izvršiti u gotovini i kreditnim karticama preko PAY PAL servisa (samo za uplatu depozita) kao i poštanskom uputnicom za građane Srbije. Za plaćanje preko PAY PAL servisa na ukupnu cenu obračunava se dodatnih 4% koliko iznose troškovi transfera. Državljanima pojedinih zemalja nije omogućeno plaćanje preko PAY PAL servisa što zavisi od bankarske politike tih zemalja. Svi naši stanovi nalaze se u neposrednoj blizini nekog bankomata, tako da Vam dolazak do gotovine neće predstavljati nikakav problem. Plaćanje čekovima građana nije moguće.

Mogu li platiti na kraju boravka?

Plaćanje se vrši ISKLJUČIVO unapred, prilikom preuzimanja ključeva.

Moram li uplatiti avans kako bi mi rezervacija bila sigurna?

Avans od 20 % od ukupne sume se plaća samo za boravke duže od 3 dana (u slučaju otkazivanja avans se ne vraća). Za kraći boravak avans nije neophodan a Vaša rezervacija je u svakom slučaju sigurna. Ukoliko ipak želite uplatiti avans, naš račun će Vam biti blagovremeno dostavljen.

Sve o rezervacijama

Kako da rezervišem apartman koji sam odabrao-la?

Kada odete na stranicu na kojoj se nalazi apartman koji Vam se dopada, dovoljno je da nam pošaljete E-poštu sa adrese u gornjem desnom uglu sa sledećim podacima: Ime i Prezime, broj telefona, datum dolaska i odlaska kao i sve dodatne zahteve ukoliko ih imate . Vaša rezervacija će biti važeća tek kada dobijete potvrdan odgovor. Takođe, rezervaciju možete ostvariti i telefonskim pozivom.

Da li je moja rezervacija važeća ako nisam dobio odgovor?

Vaša rezervacija nije važeća sve dok od nas ne dobijete potvrdan odgovor putem E-pošte. Ukoliko rezervišete telefonskim pozivom potvrda iste je obavezna putem E-pošte. Sa pozitivnim odgovorom Vaša rezervacija je sigurna i taj period je blokiran.

Da li moram da uplatim avans da bih osigurao-la moju rezervaciju?

Avans od 20% je obavezan (Nova Godina 50%) za boravke duže od 2 dana (u slučaju otkazivanja avans se ne vraća). Plaćanje avansa je moguće izvršiti u gotovini, poštanskom uputnicom za građane Srbije kao i kreditnim karticama preko PAY PAL servisa. Za plaćanje preko PAY PAL servisa na ukupnu cenu obračunava se dodatnih 4% koliko iznose troškovi transfera. Za kraći boravak avans nije neophodan.

Šta ako se pre mog dolaska desi neka nepredvidjena okolnost zbog koje ne mogu ući u apartman?

Ukoliko dođe do nepredviđenih okolnosti zbog kojih nismo u mogućnosti da Vam osiguramo već potvrđeni najam apartmana (viša sila), potrudićemo se da Vam osiguramo po kvalitetu isti, ili bolji smeštaj u jednom od naših apartmana. U tom slučaju nemate nikakvih dodatnih troškova, već najam koji ste platili ili koji je dogovoren pokriva troškove najma zamenskog apartmana. Ukoliko nikako nismo u mogućnosti da Vam osiguramo zamenski smeštaj ili smo prisiljeni da otkažemo već potvrđeni najam zbog razloga na koji StayInBelgrade nema nikakvog uticaja (viša sila), iznos koji (ako) ste već uplatili biti će Vam u potpunosti vraćen, pa u tom slučaju StayInBelgrade neće imati nikakvih daljih obaveza.

Šta ako želim da otkažem rezervaciju?

Ako iz bilo kog razloga želite otkazati rezervaciju, najljubaznije Vas molimo da to uradite blagovremeno, ili eventualno onog momenta kad saznate da Vam apartman nije potreban. Molimo Vas takođe da rezervaciju otkažete isključivo telefonskim pozivom ili SMS-om na +381 64 203 7727 . Plaćena akontacija se ne vraća ukoliko drugačije nije dogovoreno.

Ako želim da skratim vreme boravka u apartmanu, da li ću dobiti deo novca nazad?

U slučaju ranijeg odlaska, s obzirom da je naplata smeštaja izvršena unapred, naše je pravo da zadržimo celokupnu naplaćenu sumu ukoliko ne nađemo zamenu za isti ili duži period.